Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Plugin ProfessionalWarns - warny/bany/mute jakich jeszcze nie było i jeszcze więcej."

Karolina_666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EDIT:

Plugin jest prawie gotowy, zostało:
- napisanie nowego systemu od spamu.
- Optymalizacja MySQL (tu niestety mam drobny problem)
- bugFixy w komendach
- Naprawa systemu od IP

PS: nie wszystko co jest w niektórych postach jest prawdą, część rzeczy mogła się zmienić lub zostać usuniete (bo uznałam że bd tylko lagować a i tak jest nie potrzebne)

(Tu tez mały edit)
A więc tak... zanim się zacznie ze robię to samo co inni to:

1. Nie interesuje mnie nawet czy chcecie ten plugin, pisze go bo chce. Ale dodam ankietę tak z ciekawości. Ale i tak chce go napisać, sama nie gram już nawet w mc, ale chce zostawić po sobie ten jeden lipny plugin!
2. Nie ma żadnych płatnych wersji, wszystko bd za darmo.
3. Zakładam temat bo chce mieć więcej pomysłów.
4. Na 60% kod źródłowy też zostanie udostępniony :) (jak ktoś znalazł stronkę z kodem, to takie info - nie jest aktualizowany)

Plugin ma być do warnów, banów, jailów, czatu itp....
Oto aktualne i planowane funkcje:

Zaczniemy od najważniejszej funkcji czyli warnów:

• Każdy gracz możne posiadać pewna ilość pkt ostrzeżeń. (ustawiasz w configu)
  • Każdy warn może dać inna ilość pkt. Wiec możesz ukarać gracza inaczej za przeklinanie a inaczej za drobne cheaty.
  • Po uzbieraniu następuje automatyczny ban na wyznaczony czas a pkt "zerują się" (Sam wybierasz do ilu maja spaść)
  • Ostrzeżenia mogą być nadawane czasowo, po wyznaczonym czasie ostrzeżenie wycofuje nadane pkt i zapisuje ze jest już stare.
  • Każdy może sprawdzać swoje lub czyjeś ostrzeżenia (o ile ma permissions):
    1. Może sprawdzić datę dodania.
    2. Admina kory nadal ostrzeżenie
    3. Wartość ostrzeżenia.
    4. Czy jest czasowy, jeśli tak to czas wygaśnięcia
    5. Powód ustalony przez Admina.
  • Można tez nadawać ostrzeżenia z minusowa wartością. (Aktualnie traktowanie jako zwykle ostrzeżenie)
  • Opcjonalna wiadomość do wszystkich gdy ktoś dostanie ostrzeżenie
  • Możliwość usuwania/edytowania ostrzeżeń.
  • Możliwość przeglądania/wyszukiwania ostrzeżeń:
    1. O określonym czasie
    2. Przez określonego admina
    3. O określonej mocy
    4. Czasowych
  • Możliwość wywołania wybranych komend podczas nadawania ostrzeżenia.
  • Możliwość nadania cichego ostrzeżenia które nie wywoła komend, ani nie wyświetli wiadomości na czacie.
  • Możliwość ustawiania specjalnych aliasów w configu.:
    1. W specjalnym miejscu tworzysz nowy alias np: "x-ray"
    2. Ustalasz moc takiego ostrzeżenia i powód oraz jeśli chcesz to czas wygaśnięcia.
    3. Domyślne komendy nie wywołają się podczas użycia aliasu ale możesz ustalić osobne komendy do każdego aliasu :)
    4. Nadając warna wpisujesz tylko nick i nazwę aliasu zamiast mocy i gotowe. Mniej pisania, a warn zawsze jest taki sam dla wszystkich.

identycznie wygląda sprawa z banami i wyciszeniami (mute)

PS: Tak, gracz ma prawo przeglądać nawet wygasłe bany i wysieczenia bo wszystko jest zapisywanie do bazy danych. (w końcu nie musisz pamiętać czy ten gracz może być modem, czy miał już jakieś bany)

Jaile teoretycznie wygląda tez identycznie, ALE bd trochę dodatkowych opcji. Np osobne ustalanie dla każdego jaila czy można w nim niszczyć itp.

Do tego komendy dla adminów (i graczy jak ktoś chce) do szybkiego sprawdzania aktualnie aktywnych mute/banów/jailów/warnów (bo może twój kolega dalej ma tego mute na 2 lata)

Własny system "IP-Tracking" (te profesjonalne brzmienie :D)
Śledzi każdego gracza i zapisuje używane IP. Dzięki temu szybko sprawdzisz czy ktoś tu nie oszukuje.
Plugin potrafi wyświetlić:
Wszystkie IP powiadane z wybranym graczem (wystarczy ze raz się zalogował z tego IP) i wszystkie konta powiązane do tych IP (wraz z ilością zalogowań)

I odwrotnie:
Wszystkie konta powiązane z wybranych IP (wystraszy ze ktoś z tego IP raz wlazł na te konto) I wszystkie IP powiązane z tymi kontami. (wraz z ilością zalogowań)

System jest opcjonalny i świetnie działa z AuthMe (zapisuje IP dopiero po zalogowaniu)

Dodatkowe opcje:

Anty spam - Możliwość wysyłania wiadomości co x sekund i wiadomości nie mogą być identyczne. (Można określić jak mocno ma sprawdzać każda wiadomość, Najsilniejsza i dającą zgodne wyniku jest raczej sprawdzanie "sylabami", plugin dzieli zdanie na 3/4 literowe części i sprawdza jak dużo jest takich samych. [% podobieństwa by zablokować ustalasz ty], Zastanawiam się tez nad dodaniem takiej skomplikowanej funkcji porównywania, ale nie wiem czy to nie bd lagowac i do tego sporo kodu trzeba)
Anty Swear - Zaawansowany system przeciw przeklinaniu reklamowaniu itp, zobacz ten post by zobaczyć więcej:
http://www.mpcforum.pl/topic/1059538-dl-plugin-professionalwarns-warnybanymute-jakich-jeszcze-nie-bylo-i-jeszcze-wiecej/?p=9587352
Kopia:

Od długiego długiego czasu nic tu nie pisałam... Wiec żeby nie było :D
Projekt dalej żyję, tylko jak każdy kto czytał to wie ze czasu nie ma :) teraz są święta to troszkę czasu jest :) Tak dawno nie odpalałam eclipse...

Właśnie pisze wszystkie komendy :D Trochę się zmieniło w systemie od przekleństw, dla jednych to bd + dla innych może -

Ale zastąpiłam zwykłe listy sków do sprawdzania lista wyrażeń regularnych :)
Co to jest i po co?
Tak łopatologicznie tłumacząc umożliwia zaawansowane wyszukiwanie (i zmienianie) w tekście.
Pojawia się wiec kupę nowych opcji, ale nic za darmo, bo trudniej to dobrze ustawić :)

Taki ss na zachętę z testu:

w4ws.png
Wynik:
61mx.png

Oraz wygląd z konsoli (z włączonym debugiem)
2013-12-25 18:02:39 [iNFO] [Professional Warns][DEBUG] Say: {BukkitSmerf:
Jesteś dziwką, jebaną suką...}
2013-12-25 18:02:39 [iNFO] <BukkitSmerf> Jesteś słodka, kochaną dziewczynką...

A teraz to czego można się wystraszyć czyli jak wygląda to w configu:

replacedRegularExpressions: ["(?i:dziwk[a|ą]) --> słodka", "(?i:jeban([a|y|ą])) --> kochan$1", "(?i:suk([a|o|ą])) --> dziewczynk$1"]

Jest też oczywiście druga opcja która blokuje wysłanie wiadomości zamiast edytować :) Jako bonus objaśnie te 3 przykłady:
strzałka " --> " to tylko rozdziela każdy element na 2 części - to czego szuka, i to na co ma zamienić.

Przykład 1:
(?i:dziwk[a|ą]) --> słodka

same (?i:<jakiś tekst>) Oznacza tylko że w wiadomości pomijana jest wielkość liter.
Następnie mamy dziwk[a|ą] to po prostu szuka tekstu: dziwka lub dziwką

Kolejne 2 przykłady wyglądają w miarę podobnie, ale kązdy chyba widzi że nawiasy kwadratowe są dodatkowo otoczone zwykłymi, to tworzy taką specjalna "grupę" która można potem wykorzystać.

(?i:jeban([a|y|ą])) --> kochan$1

I własnie dlatego na końcu jest $1, zostanie ono zastąpione znakiem (lub znakami jeśli przykład na to pozwala - ten nie) który pojawi się w pierwszym nawiasie. Czyli ten przykład zadziała w taki sposób:
Jebana --> kochana
Jebany --> kochany
Jebaną --> kochaną

W internecie jest wiele poradników takich wyrażeń :)

Oczywiście dalej zostało kup[e roboty a czasu mało :P (Brakuje tylko tych głupich komend i wiadomości :D)

Ok wracam do pisania komend bo dopiero 5 mam :D na szczęście komendy nie są już jakieś duże bo większość roboty wykonuje już gotowa część pluginu :) więc to tylko głownie sprawdzanie permissions, wyszukiwanie argumentów i uniemożliwianie wysłania złych/nie pełnych danych.

Pozdrawiam :D i wesołych świąt.

EDIT: a i ten!
Powody bana/muta/jaila (warnow oczywiście tez ale to inna sprawa)
są zapisywane itp, mogą mieć kilka linijek i zawierać kolory. Wiec jak sobie wszystkie ładnie ustawicie to zbanowany gracz logując się może zobaczyć ładną wiadomość zawierająca powód bana, admina który zbanował, datę zbanowania i datę odbanownia :) Oczywiście jak ktoś chce to pokolorowaną...

Wszystkie posty który będę dodawać będą zawierały już tylko przetestowane funkcje :) więc wszystko o czym było tutaj napisane już działa w 100%. (Już nawet dużo działa, tylko nie koniecznie da się to łatwo uruchomić i właśnie to poprawiam dodając normalne komendy i poprawiając bugi)

I proszę o jakieś komentarze :D

Anty Capslock - Blokuje wiadomość jeśli ma więcej niż x % dużych znaków. Do tego możną określić minimalna ilość znaków by wiadomość była sprawdzana. (co może zezwolić na napisanie LoL bez zablokowania wiadomości za np 50% dużych znaków)
Anty Write - Taka mini wersja Anty Swear ale podczas sprawdzania Anty Swear z wiadomości usuwane są wszelkie znaki specjalne (do ustawienia w configu) A tutaj wszystko jest sprawdzane na czystej wiadomości. Co umożliwia zablokowanie adresowa internetowych czy innych rzeczy.
Anty IP - Sprawa prosta, i raczej nie za silna, blokuje po prostu wysyłanie wiadomości zawierających typowy adres IP, Ale niestety nie zablokuje IP typu mc.lol.pl Bo to wymagało by zablokowania kazdego adresu IP lub sprawdzania czy podany adres jest serwerem MC (Może się nad tym zastanowię o ile to możliwe :D)
Auto Replace - zamienia wybrany ciąg znaków na inny. Co umożliwia np automatycznie kolorowanie nicków adminów gdy ktoś ich użyje. Lub poprawianie Josz na już.
Auto Reply - Możesz dodać np wiadomość "Daj op" a wiadomość zawierająca ten fragment tekstu (wiadomość nie może być znacznie dłuższa od wzoru. wiec napisanie "Ech te dzieci co ciągle pisze Daj Op ..." nie zostanie wykryte. Ale zarazem "Daj op, lol ja chce, lol lol ol" tez może nie być wykryte.) zostanie usunięta a do gracza zostanie wysłana wybrana wiadomość. Np: NIE
EDIT: Ta opcja nie pojawi się w pluginie, może zostanie kiedyś dodana, ale aktualnie jej nie ma :)

PS: Aktywowanie wszystkich opcji i dodaniu gigantycznych list zakazanych/podmienianych wyrazów/ciągów Może mieć negatywne skutki na płynność czatu. Co oczywiście nie zależny ode mnie, ale rozkładanie każdej wiadomości na czynniki pierwsze i sprawdzaniu 10000 rzeczy po prostu trwa (zależy od serwera oczywiście :P, i to i tak nie powinno być nic mocno odczuwalnego nawet na słabych maszynach, a do tego czat nie wpływa na sam serwer.)

Plugin działa tylko z MySQL

Plugin bd umożliwiał tez wygodne współdziałanie z innymi pluginami, po każdej akcji jak ban/warn/mute/jail a nawet po nieprzeklęciu czy uszyciu caps-locka mogą zostać automatycznie wykonane wybrane komendy, do tego mam zamiar dodać API umożliwiające zgranie własnych pluginów z tym. (Eventy podczas nadawania bana, itp)

+ do tych wszystkich opcje kupę komend dla administracji umożliwiających czyszczenie bazy danych z nieaktywnych graczy czy nawet automatyczne info (lub wywołanie komend) gdy ktoś nie gra od x dni. (chyba xD)

Przewidywany czas ukończenia: Nie wiem :D Zależy od tego ile uda mi się dziennie znaleźć czasu na pisanie. A w technikum czasu brakuje. Ale myślę ze pierwsza wersja z podstawowymi funkcjami wyjdzie pod koniec miesiąca.

(plugin staram eis pisać poradnie, wiec na początku jest strasznie dużo niewygodnego kodu, ale za to potem dodawanie kolejnych rzeczy to tylko kilka sekund :) )

I tu w końcu docieramy do sedna. Co jeszcze dodać do mojej listy?

EDIT: kopia ostatniego postu z tematu, bo dość ciekawy :D

Hyym kolejny ref i taki bonus, nie wiem czy powinnam ale :D

Lista downloadów starych wersji pluginu (nie chce mi sie szukać które byly w miare stabilne):
wszystkie linki z bukkita, ale muszę dać bezpośrednie bo pliki są usunięte (przeze mnie) i tylko ja mam dostęp do tych stron ale download działa :P
Oczywiście aktualny plugin wygląda całkowicie inaczej, ale potraktujcie to jako DEMO :D
ostania wersja na liscie powinna być w miarę stabilna, ale tylko w miare :D

(PS: w spoilerach są też change-logi od poprzedniej wersji)
1.0

1.0.5

1.1

1.2

Zmiany:
9hlp.png
Tja... kiedyś plugin dało się uruchomić nawet bez jakiejkolwiek bazy, ale wtedy nie dało się przeglądać warnów :D
PS: Update na 1.2 wymaga usunięcia plików ze starej wersji (configu itp)
Download:

http://dev.bukkit.org/media/files/690/622/ProfessionalWarns-V1.2.jar

1.4 (1.3 nie istnieje :D wersja prywatna)

Zmiany:
o3aa.png
Tja... Jedyna rzecz której nowy plugin nie będzie miał, nagrody za brak ostrzeżeń :D
Sorry że po angielsku ale widocznie nie napisałam wtedy polskiej wersji (wszystkie changelogi są kopiowane z bukkita)
PS: ta wersja zawiera błąd, pobierz 1.4.1 jak chcesz.
Download:

http://dev.bukkit.org/media/files/695/88/ProfessionalWarns-V1.4.jar

1.4.1

po changelog popatrz do 1.4 bo tu nic się nie zmieniło poza jednym fixem...
Download:

http://dev.bukkit.org/media/files/695/503/ProfessionalWarns-V1.4.1.jar 

1.4.2

1.4.2.1 (bo 3 cyfry to za mało :D)

Istniała też wersja 1.5 ale gdzieś zaginęła :( (nie pojawiła się na bukkcie, a była najstabilniejsza ze wszystkich bo używałam sama przez kupe czasu, była napisana od nowa więc naprawdę była lepsza niż ten szit, ale chyba nie znajdę. Ale poszukam :) )

PS: Kilka wersji (3 lub 4) zostało pominiętych ale to dlatego że anulowałam je (jakiś drobny bug który znalazłam przed zatwierdzeniem pliku) lub nie zostały dopuszczone do bukkita (Brak możliwości wyłączenia auto-update i już ci blokują :D) Te wersje miały takie same nazwy jak istniejące np są 3 wersje 1.2

Changelogi to oczywiście screeny z bukkita, niestety część była tylko po angielsku

UWAGA: pluginy tutaj są wykonane ch*** dlatego usunełam je z bukkita, nie używajcie ich jako normalnych pluginów na swoich serverach :) (nic nie popsują ale mogą trochę mulić czy coś...)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeżeli chodzi o mysql czy litle-sql to moim zdaniem jednak lepiej dać mysql, ponieważ każdy bez problemu może sb zrobić liste banów itp na stronce. Chyba więcej nie da się do tego pluginu wepchać :D Jeżeli umiesz dobrze pisać w javie to zajmie ci to ok 2 tygodni, zrobiłem podobny system w moim gamemodzie RP ;)

//gif w sygnie

Opublikowano

Najlepiej daj mysql, wtedy będziesz miał pewność że pliki są bezpieczne. Ogólnie przydałoby się coś takiego, nie musielibyśmy tak siedzieli nad opieką nad serwerem etc.

[√]100 postów

[√]200 postów

[√]300 postów

[x]400 postów

[x]500 postów

Opublikowano

Najlepiej daj mysql, wtedy będziesz miał pewność że pliki są bezpieczne. Ogólnie przydałoby się coś takiego, nie musielibyśmy tak siedzieli nad opieką nad serwerem etc.

Jeżeli chodzi o mysql czy litle-sql to moim zdaniem jednak lepiej dać mysql, ponieważ każdy bez problemu może sb zrobić liste banów itp na stronce. Chyba więcej nie da się do tego pluginu wepchać :D Jeżeli umiesz dobrze pisać w javie to zajmie ci to ok 2 tygodni, zrobiłem podobny system w moim gamemodzie RP ;)

Ale spokojnie, to uzytkownik wybiera czy chce mysql czy lite-sql. Plugin obsluguje oba :) Bo skladnia jest identyczna :P

Tylko do IP-Tracking jest na sile wprowadzony lite-sql. Bo tego do netu sie nie wpycha, a ma dzialac szybko. A czasem rejestruje sie mysql na innym zewnetrznym serwerze i moze byc problem :D

PS: Zajmie mi to znacznie wiecej, Bo nie mam czasu prawie na nic. A do tego jest tu naprawde kupe opcji :D

A no i pisanie pod wlasny serwer to co innego niz pod kazdy :D bo mozna czesto isc na skroty. Mam np ten plugin u sb na kompie ale to bardzo stara wersja, pisana wlasnie w 2 tygodnie. Ale srednio wygodna i latwo wywolac blad :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Dodaj nagrody dla małych przydu... grzecznych graczy !

Hyym... jak skoncze reszte moge sie tez zastanowic nad czyms takim.

Ma ktos jeszcze jakies pomysly? :( tym wiecej tym lepiej.

BukkitSmerf

Opublikowano

Ref :P

Niestety weekend sie konczy, czasu na pisanie juz bd znacznie mniej lub wcale ;/

Za to uznalam ze troszke udskonale config :P

- Config sie automatycznie "regeneruje" Jak usuniesz z niego jakies linijki czy nawet komentarze to przy nastepnym uruchomieniu wszystkie wroca. Przydatne np po update :D (oczywscie mozna wylaczyc)

- Mozliwosc edycji configu w tak zwanym locie. Czyli normalnie komendami. (Po wpisaniu komendy zmiana jest natychmiastowa, ale w configu pojawi sie dopiero po restarcie lub wpisaniu specjalnej komendy)

Jutro jak znajde czas (male szanse) moze cos dopisze na temat komend ktore bd. (aktualnie komend w kodzie nawet nie ruszam, to sie zostawia na koniec, jak juz szkielet jest gotowy. Wtedy komenda to tak naprawde 20/40 linijek :D)

Oczywscie plugin bd na bukkit.org i bd posiadal opcje auto-update lub przynajmniej powiadomienia jak ktos nie chce update :)

Zapraszam do komentowania! :( I pisania pomyslow.

Moga to tez byc pomysly na jakies przydatne komendy do zarzadzania tym.

BukkitSmerf

Opublikowano

Plugin zapowiada się ciekawie. Na 100% wykorzystam go na moim serwerze (jeśli będzie udostępniony i nie będzie obciążać za bardzo serwera).

Jeśli można wiedzieć to na kiedy planujesz wydanie tego pluginu tak +/- (tydzień, miesiąc, pół roku ;d) ?

Opublikowano

Plugin zapowiada się ciekawie. Na 100% wykorzystam go na moim serwerze (jeśli będzie udostępniony i nie będzie obciążać za bardzo serwera).

Jeśli można wiedzieć to na kiedy planujesz wydanie tego pluginu tak +/- (tydzień, miesiąc, pół roku ;d) ?

Nie mam pojęcia kiedy skończę. Wszystko zależy od technikum... Powiem tak, aktualny miesiąc jest zawalony jak... jak nie wiem co, ale od grudnia powinno być spokojniej. Wiec do końca roku powinna wyjść już jakaś stabilniejsza wersja (wcześniej wyjdą jakieś testowe)

BukkitSmerf

Opublikowano

Oo napewno wykorzystam

Miło :P

Jak już mowilam w tygodniu nie mam czasu ;/ Ledwo 21 a mnie juz zwala z nog... Dobranoc.

O komendach napisze cos jutro jak zdaze. A jak nie to w czwartek.

Ale zapraszam do komentowania i myslenia nad nowymi opcjami :P

BukkitSmerf

Opublikowano

To ja proponuję temat zamknąć, a otworzyć dopiero jak coś się zacznie.

Propozycje odnośnie projektu mogą ci ludzie na PW wysyłać więc.. Tyle ode mnie:)

Zaczelo sie juz, ale nie mam czasu w ciagu tygodnia, glownie w weekendy.

Narazie mam przygotowane troszke kodu.

Tak wlasciwe dziala prawie wszystko... Tylko musze to ulepszyc, i podlaczyc do komend :D Bo jest kod, ale nie ma komend ktory by z niego korzystały.

A w szkole dowalaja nam kolejne projekty... wszystkie oczywscie z czasem ograniczonym gdzies w tym miesiacu... jej

BukkitSmerf

Opublikowano

Ref.

Aktualnie mam ciutke czasu na pisanie :) znaczy sie do poiedzialku przez kilka godzin dziennie. (2-4h na dobe)

Aktualnie robie szkielet od jailow. Bo mam tam troche pomyslow do dodania. + musze zaczac sie meczyc z obsluga wordguarda. Tak by oblusgiwal, ale nie byl wymagany. Co troszke niewygodnie sie pisze ;/

BukkitSmerf

Opublikowano

Taki adblocker na serwer z obsługą warnów podoba mi się ;).

Raczej odwrotnie, Bo to warny sa tutaj najwazniejsze :P

Oczywscie bd tez komendy od czyszczenia czatu lub globalmute.

Ok, idem pisac.

BukkitSmerf

Opublikowano

Dobry pomysł na plugin, z Twoją wiedzą na pewno wyjdzie świetnie. ;)

Powodzenia!

Dzieki! :P

Dalej czekam na dodatkowe pomysly :P

Dosc duzo opcji w tych jailach mi wyszlo wiec dodalam tez ze jak ktos nie chce uzywac jailow, lub bd uzywac cuboidow i flag z WG to eventy dotyczace tego sie nie zaladuja :)

Wystraczy nawet ze zaden z jailow nie bd mial zablokowanego np: jedzenia to event od jedzenia tez sie nie zaladuje, by oszczedzac zasoby :P

Ok... ide kombinowac nad jakims lepszym configiem.

BukkitSmerf

Opublikowano

Ok wpadło mi kilka pomysłów do głowy :P

Protect:
  GMPro:
    Enabled: true
    Worlds:
    - world
    - world_nether
    Permissions: 'ThatPermissions.YouMustHave.ToByPass.ThatOption'
    ByPass:
    - Player_With_Super_Nickname_And_ByPass_Number_One
    Timer: 200
    Actions:
      RemoveEQ: true
      SaveEQToFile: true
      RemoveGM: true
      CheckOp: true
      SetToAdventureMode: false
      Commands: []
  OpPro:
    Enabled: true
    ByPass:
    - Player_With_Super_Nickname_And_ByPass_Number_One
    Timer: 200
    Actions:
      RemoveEQ: true
      SaveEQToFile: true
      RemoveGM: true
      CheckGM: true
      SetToAdventureMode: false
  CommandsPro:
    ProtectedCommands:
      Command1:
      - player1
      - player2
      Command2:
      - player5
      - player2
    BlockedCommands:
      Command3:
        Message: '&4Sorry %player% ale komenda: %cmd% nie jest dla was :)'
      Command4:
        Message: '&4Sorry %player% ale komenda: %cmd% nie jest dla was :)'

Taki wycinek z configu co do nowych pomyslow :P
A teraz wytłumaczenie.

Można włączyć opcje która sprawdza co jakiś czas czy gracz który nie powinien mieć ma GM.
Można wybrać na jakich światach ma sprawdzać, jakie permissions musi mieć gracz by go pomijać (w większości pluginów od permissions można ustawia osobne permissions na światy, warto to czasem wykorzystać)
Lista graczy nigdy nie sprawdzanych (nie da się edytować tych ustawień komendami jak coś.)

I opcje które mają zostać wykonane po wykryciu gracza z GM:
- Usunięcie eq
- Zapisanie eq do pliku (możliwość dania tego eq Adminowi lub oddac dla gracza wpisując komendę)
- Zabranie GM
- Dodatkowe sprawdzenie czy ma OP do zabrania.
- Zmiana trybu gry na przygodowy.
- Wywołanie listy wybranych komend.

I podobnie dla OP-a
Lecz bez permissions i światów oczywiście.

I opcja "zabezpieczania" komend.
"ProtectedCommands"
Wpisujemy wybrana komendę i listę graczy którzy mogą jej używać. (Gracz i tak musi mieć permissions, ale to dodatkowo sprawdza jak już ma permissions czy to przypadkiem jakiś mod mu nie dodał)
Pamiętajcie ze to sprawdza dokładnie tę komendę, wiec trzeba osobno podać aliasy.

no i "BlockedCommands" po prostu uniemożliwia używanie tych komend przez graczy. Z możliwością ustawienia wiadomości która ma być wysłana do gracza gdy ten spr jej użyć a nawet komend które mają zostać wywołane.

PS: We wszystkich wiadomościach/komendach w pluginie można stosować takie znaczniki:
[%]player[%] - zostanie zastąpione przez nick gracza
[%]cmd[%] - Zostanie zastąpione przez komendę o ile to możliwe.

[%]time_H[%] - Aktualna godzina
[%]time_M[%] - Aktualna minuta
[%]time_S[%] - Aktualna sekunda
[%]date_Y[%] - Aktualny rok, 2 ostatnie cyfry.
[%]date_YY[%] - Pełen rok.
[%]date_M[%] - Aktualny numer miesiąca
[%]date_MM[%] - Aktualna nazwa miesiąca (Nazwy można zmieniać w pliku językowym)
[%]date_W/M[%] - Aktualny tydzień miesiąca.
[%]date_W/Y[%] - Aktualny tydzień roku.
[%]date_D/W[%] - Aktualny dzień tygodnia. (numeryczny)
[%]date_DD/W[%] - Aktualna nazwa dnia tygodnia
[%]date_D/M[%] - Aktualny dzień miesiąca.
[%]date_D/Y[%] - Aktualny dzień roku.

[%]online[%] - Aktualna ilość graczy online.
[%]maxOnline[%] - Maksymalna ilość graczy online.
[%]recordOnline[%] - Rekord ilości graczy online.
[%]RAMUse[%] - To co widać.
[%]RAM[%] - Maksymalna ilość ramu.
[%]AllocatedRAM[%] - To co widać.
[%]Players[%] - Liczba graczy w bazie danych.
[%]OnlineList[%] - Lista graczy online.

[%]Warns[%] - Ilość pkt ostrzeżeń gracza.
[%]MuteEnd[%] - Czas do końca muta. Plugin automatycznie dzieli pozostały czas na Lata/Miesiące/Dni/Godziny/Minuty/Sekundy
[%]JailEnd[%] - Czas do końca jaila.
[%]BanEnd[%] - Czas do końca bana. (Możliwe do użycia tylko podczas kicka za bana itp)[%]Loc_W[%] - Aktualny świat.
[%]MuteReason[%] - Powód mute.
[%]JailReason[%] - Powód jaila.
[%]BanReason[%] - Powód bana.
[%]LastWarnReason[%] - Powód ostatniego (najnowszego) warna.
[%]LastWarnPower[%] - Moc ostatniego warna.
[%]LastWarnAdmin[%] - Admin który dał ostatniego warna.
[%]LastWarnDate[%] - Data nadania ostatniego warna. (YY-MM-DD HH:MM NP: 13-05-26 17:56)
[%]LastWarnEnd[%] - Data wygaśnięcia ostatniego warna. (YY-MM-DD HH:MM NP: 13-05-26 17:56) lub "PERNAMENT" jeśli nie jest czasowy.

[%]Loc_X[%] - Aktualnie kordy - X
[%]Loc_Y[%] - Aktualnie kordy - Y
[%]Loc_Z[%] - Aktualnie kordy - Z
[%]Loc_W[%] - Aktualny świat.

Dużo tego ale myślę że części osób się przyda (a bd więcej :P) :) szczególnie że można używać tego prawie wszędzie w pluginie, nawet w wiadomości potwierdzającej nadanie ostrzeżenia czy coś :) A takie coś nie obciąża pluginu, szczególnie jak się to dobrze napisze.
Za to możecie zapisać date na pierdyliard różnych sposobów i używać tego pluginu jako MOTD przy wejściu na serwer :P

PS: Co powiecie na możliwość ustawiania dynamicznego podpisu serwera? (To na liście serwerów) W sensie że co x minut jest odświeżana i można tam dodać np datę, czy inne zmienne z tych podanych wyżej :)

Się rozpisałam bez sensu aż :D

No dobra... co powiecie na ten pomysł i czy macie jakieś dodatkowe?

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...